Olle Bergström er død.
  • Jeg fikk en trist melding i går (den 7. april) om at vår klubbs æresmedlem, Olle Bergström, var død. Med det har det skandinaviske A-Ford-miljøet mistet en inspirerende og entusiastisk samler av kunnskap, Ford-deler og kontakter. Olle var også vår kontakt til moderklubbene i USA, som deres korrespondent fra Skandinavia og vår “ambassadør” for MAFFI (Model A Ford Foundation Inc.), så han vil bli savnet av mange.
    Olle fikk sin første A-Ford allerede i 1967 og ble en naturlig formann i den nystartede klubben Svenska A Fordarna. Tidlig på syttitallet tok han kontakt med NAMK og snakket om skandinavisk samarbeid. Planene ble lagt for det første grensetreffet i Torsby i Värmland i 1972. Siden ble det årlige treff, og etterhvert på skift annethvert år mellom Sverige, Danmark og Norge. I 2002 inviterte han og hans norske kone Gro styrene i de tre landene til “grenseting” hjemme hos dem på Lustgården i Skåne i de mellomliggende årene. Tanken var da å evaluere siste års grensetreff og komme med forslag til eventuelle forbedringer. Og ikke minst ha hygge og moro sammen.
    Vi trivdes alltid i Olles generøse selskap, og vi øste av hans store kunnskap. Han etterlater seg et stort tomrom hos mange A-Ford-entusiaster. Våre tanker går særlig til Gro. For romantikkens skyld må jeg nevne at de to møttes på et grensetreff for mange år siden.
    Takk for alt, Olle.
    Chris, redaktør NAMKOlle 2017

Hei,

For å engasjere deg på denne siden, klikk på en av disse knappene: